Kirjoittanut samsonic | 15 kesäkuun, 2013

Perusta blogi omalla verkkotunnuksella webhotelliin

Oman blogin perustaminen on helppoa ilmaisilla blogialustoilla, kuten wordpress ja blogger.com. Blogin saa luotua hyvin nopeasti ja kirjoittamaan pääsee muutamassa minuutissa. Ilmaisilla blogeilla voi kuitenkin olla paljon rajoitteita, jos haluaa enemmän vaihtoehtoja blogin ulkoasuun tai muuten muokata blogia omiin tarpeisiin. Oman blogin perustaminen webhotelliin voi olla parempi ratkaisu eikä se edes maksa paljoa vuodessa.

Ilmaisten blogialustojen hyödyt

Ilmainen blogialusta ei välttämättä ole huono vaihtoehto, jos haluaa yksinkertaisesti vain julkaista tekstiä ja kuvia netissä nopeasti. Blogisivustoja ylläpidetään ja kehitetään aktiivisesti, joten uusia vaihtoehtoja bloggaukseen tulee jatkuvasti lisää. Uusien ominaisuuksien käyttöön otto tapahtuu automaattisesti ja oman blogin päivityksistä ei tarvitse itse tehdä. Tietoturva on siis yleensä kunnossa ilmaisilla blogialustoilla.

Käytettävyyteen panostetaan ja omien kirjoituksien julkaisu älypuhelimella, tabletilla tai sähköpostilla voi olla helppoa ilmaisessa blogissa. Palveluntarjoajat haluavat, että heidän alustansa on helposti käytettävissä eikä erilaisten laitteiden lisääminen ole vaikeaa blogin päivitystä varten.

Kuville löytyy aina hyvin tilaa ilmaisista blogeista, mutta pidemmän päälle tila voi loppua kesken ilmaisista blogeista, jos julkaisee paljon kuvia omassa blogissaan. Kuvien julkaisuun voi käyttää myös ilmaisia kuvapalveluita, kuten Flickeriä, jonne saa paljon kuvia ilmaiseen profiiliin. Näitä kuvia voi käyttää omassa blogissaan ja näin säästää blogin tilaa kirjoituksille.

Oman webhotellin hyödyt verattuna ilmaisiin blogialustoihin

Jos haluaa enemmän tilaa omalle blogilleen ja kuvilleen, on parempi vaihtoehto hankkia oma domain ja webhotelli, johon asentaa oman blogin. Ilmaisilla verkkopalveluilla on usein rajoitteita kuinka isoja kuvia tai kuinka paljon kuvia ja tiedostoja voi omaan blogiin ladata. Webhotelli on hyvä vaihtoehto blogin tilaksi, koska levytilaa on usein enemmän kuin ilmaisissa ja tilaa voi aina lisätä tarpeen mukaan lisää. Sivuille voi myös ladata muuta sisältöä ja tiedostoja ladattavaksi blogin käyttöliittymän lisäksi.

Paras hyöty omassa verkkotunnuksessa ja webhotellissa on rajaton muokkauksen mahdollisuus. Omaan verkkosivuun voi ladata minkä tahansa teeman ja ulkoasua pääsee helposti muokkaamaan ja omia tiedostoja voi ladata palvelimelle helposti FTP-ohjelman välityksellä. Tietenkin oman verkkosivun ja blogin tietoturvasta täytyy pitää tarkemmin huolta ja päivittää julkaisujärjestelmät aina uusimpaan versioon ja katsoa ettei omassa blogissa ole vaarallisia tiedostoja, joiden kautta hakkerit voivat ottaa blogin haltuunsa.

Ilmaispalvelut voivat myös sulkea blogit milloin haluavat tai koko palvelu voidaan myydä ja lopettaa milloin tahansa. Oman domainin ja verkkosivun kanssa tätä onmgelmaa ei ole ja varmuuskopiot pitävät huolen siitä, että blogin voi siirtää muualle, jos palvelimella tulee ongelmia.

Webhotelli kannattaa hankkia luotettavasta paikasta, jossa on tarpeeksi nopeat yhteydet blogin lukijakunnan mukaan. Jos haluaa pitää paikallista suomalaista blogia, on parempi hankkia luotettava webhotelli Suomesta, jotta palvelimen tiedostot ovat lähellä lukijoita samassa maassa. Käytettävyyden ja löydettävyyden vuoksi nopeasti toimiva blogi on aina etu.

Webhotellissa voidaan ylläpitää monta eri blogia, joten on parempi hankkia vähän kalliimpi webhotelli, koska usein kaikkein halvimpien palvelutarjoajien webhotellit ovat myyty todella täyteen ja yhdellä palvelimella voi olla todella monta blogia, joka hidastaa kaikkien sivujen toimintaa. Jos oma blogisi tulee todella suosituksi, seuraava vaihtoehto on hankkia oma palvelin tai virtuaalipalvelin, jossa on enemmän resursseja ja tilaa omalle blogille.

Kun perustat blogia, voit hyvin aloittaa ilmaisella blogialustalla ja myöhemmin vaihtaa blogin omaan webhotelliin ja domainiin. Tämä kannattaa kuitenkin päättää jo aikaisessa vaiheessa, kun blogi on vielä helppo siirtää ja lukijoita ei ole vielä paljon blogilla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggaajaa tykkää tästä: